среда, 23 декабря 2015 г.

Омбудсмени зустрілись з мером.


  1 грудня 2015 року відбулася зустріч уповноважених з прав дітей у м.Вінниці з міським головою Сергієм Моргуновим.

Новообрані дитячі омбудсмени V каденції поділилися першими враженнями щодо роботи захисників прав дітей та розповіли про плани на наступний рік. Приємно відзначити, що до своєї громадської діяльності омбудсмени поставилися відповідально і розпочали роботу з підвищення власного рівня правових знань, ознайомлення з чинною нормативною базою щодо дотримання прав дітей в Україні. Представники Департаменту освіти, служби у справах дітей, Вінницького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді проводять для юних омбудсменів навчальні тренінги «Право для наймолодших», «Дитинство без насильства», які надалі уповноважені з прав дітей будуть організовувати у загальноосвітніх навчальних закладах.

Підтримуючи традиції попередніх каденцій, омбудсмени взяли участь у навчальних тренінгах «Клубу правових дебатів» та у «Турнірі з правових дебатів». Відбулося знайомство з міським клубом шкільних омбудсменів «Бумеранг». З листопада продовжено проведення рейдів з метою запобігання випадкам продажу алкогольних та тютюнових виробів неповнолітнім. До цих спільних рейдів долучаються учасники Громадського представництва Уповноважених з прав дітей м.Вінниці, спеціалісти Вінницького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, працівники відділів поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області та представники Ради підприємців при міському голові. Також омбудсмени взяли участь у моніторингу якості надання послуг у шкільних їдальнях, відвідавши 9 загальноосвітніх навчальних закладів. Нові омбудсмени готуються до знайомства з вихованцями Вінницького центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Промінь», Вінницького обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей, адже учасники попередніх каденцій були частими і бажаними гостями у названих закладах, долучаючи їх вихованців до найрізноманітніших заходів.
Плануючи роботу, звісно, не забули омбудсмени і загальноосвітні навчальні заклади. У найближчій перспективі - виступи на загальношкільних батьківських зборах на тему: «Дитина у сім'ї та суспільстві: права та обов'язки». Готуючись до них, омбудсмени дійшли думки, що незайвим буде і тренінг з ораторської майстерності…
А ще потребує оновлення сайт Громадського представництва уповноважених з прав дітей у м.Вінниці, є велике бажання зустрітися з директорами Департаментів міської ради, щоб з першоджерел дізнатися про перспективи розвитку нашого міста й розповісти про це учнівському загалу.
Отже, планів на майбутнє багато, енергії та оптимізму теж, що з приємністю відзначив міський голова.
Сергій Моргунов привітав міських омбудсменів з Новим роком і побажав цікавої, результативної роботи, здійснення запланованого і нових ідей.
І омбудсмени переконані, що спільними зусиллями органів місцевого самоврядування та громади, дорослих та дітей, всіх і кожного ми створюємо майбутнє нашого рідного, усміхненого, комфортного, європейського міста Вінниці.




Комментариев нет :