среда, 6 апреля 2016 г.




Міські дитячі омбудсмени провели черговий рейд
6 квітня 2016року відбувся черговий рейд за участю міських дитячих омбудсменів, до якого також приєдналися співробітники відділу кримінальної поліції.





На жаль, рейд пройшов успішно. Продавець даного закладу навіть не поцікавився, якого віку були покупці. А ми нагадуємо, що закон України „Про державне регулювання виробництва і обігу спирту  етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та  тютюнових  виробів”, а саме, стаття 15-3 передбачає заборону щодо продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років. Незважаючи на цю заборону, касир таки продав нашим неповнолітнім покупцям продукт з етикеткою 18+.


Але, не дивлячись на невтішні результати в одному магазині, усі інші продемонстрували відповідальність та правову свідомість. У порівнянні з минулими роками, Вінниця показала набагато кращі результати, і довела усім, що вона рухається уперед.
Сьогодні як в Україні, так і у світі, ми нерідко можемо зустрітись із актуальною проблемою дитячої бездоглядності, а саме - вживання дітьми алкогольних та тютюнових виробів. У наш час це доволі розповсюджене явище. Можливо, таких випадків не так уже й багато,  але це має місце у нашому житті. Тому завданням омбудсменів є в першу чергу захист прав дітей та порятунок молодого покоління українців від залежності та споювання. Цього моменту досягти не так просто, але ми своєю роботою наближаємо цей момент!


Комментариев нет :