воскресенье, 19 июня 2016 г.


Міські дитячі омбудсмени обійшли 28 шкіл у Вінниці





З  1 по 17 червня 2016 року міські дитячі омбудсмени відвідали пришкільні табори Вінниці.

У кожному з них уповноважені з прав дітей проводили урок - тренінг під назвою «Право для наймолодших», під час якого розповідали вихованцям закладів про права та обов’язки неповнолітніх, грали у відповідні ігри, показували презентації, мультфільми тощо.

Мета таких заходів – проінформувати дітей щодо їхніх прав та обов’язків, донести до них саме ту інформацію, що буде необхідна кожному.

Якщо одна дитина зростає не знаючи обмежень у своїх можливостях, думаючи, що крім прав у неї більш нічого немає, то інша дитина, яку виховують наче попелюшку чи «раба», думає зовсім навпаки. Вони ж виростають або егоїстами, або злочинцями, або замкнутими у собі невпевненими людьми. Певна річ, розпещених дітей та дітей- попелюшок не так уже і багато, але вони є. А завданням дитячого омбудсмена є захист прав дітей. Отже, ми своєю діяльністю, тим, що розповідаємо дітям, які вони мають можливості і що повинні виконувати, інформуємо їх «що можна, а що не можна, і що потрібно».



 

Щоб Україна процвітала, ми маємо дбати про її майбутнє – дітей. Тому що від того, якими вони виростуть, залежить «завтрашній день» нашої держави!

Комментариев нет :